Hvor Må Man Slå Telt Op I Danmark?

Billede: Pixabay

Der er noget ekstremt hyggeligt og nærmest magisk over at ligge i telt. Ikke alene er det hyggeligt og sjovt, det er også en fremragende måde at slappe af på. Hvis du også er typen, der elsker at ligge i telt, så er det så heldigt, at man faktisk har masser af muligheder for at gøre det i den danske natur, så du slipper for “bare” at gøre det i baghaven.

Hvor må man slå telt op i Danmark? Man må slå telt op i stort set alle statsskove, hvor der er det, man kalder for Fri Teltning. Disse områder er der hele 270 områder af i Danmark, hvor du må slå telt op i områderne. Man må som regel dog ikke kunne se dit telt fra bebyggelse, veje og campingpladser. Herudover gælder der som regel også det, man kalder for 1-2-3 reglen. Denne regel betyder, at man må overnatte i én nat, med maks to telte, og maks 3 personer i hver telt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må slå telt op eller ej, så bør du altid spørge de relevante myndigheder først, så du ikke pludselig har overtrådt nogle lokale regler eller lignende. Hvis der er tale om en privat skov, så skal du selvfølgelig indhente tilladelse hos ejeren, hvis du gerne vil slå telt op på vedkommendes grund.

Relaterede nyheder